نسل موزیک

چند راهکار ساده برای خوشحال شدن یک مادر غمگین

اگر پس از زایمان وضعیت روحی تان به هم ریخته, دچار حالت های عصبی, افسردگی و اضطراب هستید, این را بدانید که تنها نیستید.

مادران و حتی پدران زیادی هستند که بعد از به دنیا آمدن فرزندشان دچار این حالت های می شوند. مهم این است که خود را درگیر این موضوع نکنید و تنها به آرام کردن خود و لذت بردن از این تجربه جدید بپردازید وگرنه وضعیت سلامت روحی شما بر نوزادتان تاثیر مخربی خواهد داشت. او کاملا نسبت به رفتارها و حالت های شما هوشیار است و از آنها تاثیر می گیرد. برای کاهش تالم های روحی خود روش های زیر را امتحان کنید:

- اگر به مصرف داروهای آرامبخش و شادی آور فکر می کنید, مطلقا خود درمانی نکنید؛ به خصوص که در دوران شیردهی به سر می برید. حتی مصرف هرنوع آرامبخش گیاهی و خانگی هم باید با نظر پزشک باشد.

- حال شما خوب نیست چون روال قبلی زندگیتان به هم ریخته است. کارتان مختل شده, علاقه مندی های خود را کنار گذاشته اید و کمتر برای خود و همسرتان وقت دارید.

باید این واقعیت را بپذیرید که با ورود عضو جدید خانواده این تغییرها طبیعی است. پس بهتر است مدتی صبوری کنید و از لحظه های خوب مادر بودن لذت ببرید. مدتی که بگذرد و نوزادتان کمی از آب و گل درآید می توانید به تدریج و با برنامه ریزی کارها و فعالیت های قبلی خود را احیا کنید.

- مهم ترین عاملی که در کاهش حالت های منفی روحی شما تاثیر دارد, داشتن یک ارتباط خوب با همسر است. نباید اجازه دهید این تازه وارد کوچک شما را از همسرتان دور کند. برای حرف زدن, قدم زدن و وقت گذاشتن با یکدیگر برنامه ریزی کنید. بعضی کارهای نوزادتان را مثل حمام کردن, لباس پوشاندن و بازی کردن با او را با همسرتان انجام دهید و او را هم در این حس شیرین شریک کنید. به این ترتیب هم اوقات سه نفره خوبی را گذرانده اید, هم با همسرتان بوده اید و هم شوهر کم تجربه خود را در جریان کارهای کودک قرار داده اید.

در این صورت او می تواند گاهی اوقات امور نوزاد را به جای شما رتق و فتق کند.

نکته آخر: حدود 10 تا 20 درصد مادران, استرس و افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند. شدت و نوع عوارض این افسردگی در مادران مختلف براساس وضعیت سلامت شان با یکدیگر فرق دارد.

همشهری