بی کلک

خوردن بستنی باعث پرپشتی مو می‌شود؟

خیلی ها با مشکل ریزش, نازکی و کم پشتی موها مواجه اند؛ بنابراین به دنبال راهی برای پرپشت تر شدن موهایشان می گردند.

 

همین انگیزه باعث شده است تا هر روز به تعداد لوازم آرایشی و بهداشتی که با این ادعا وارد بازار می شوند, افزوده شود؛ طوری که آن قدر تنوع این محصولات زیاد شده که انتخاب بهترین محصول سخت است و اگر انواع و اقسام محصولات گیاهی و نسخه های خانگی هم به این مجموعه اضافه شود, مساله خیلی پیچیده تر می شود. به گزارش بی کلک باورها و روش های عجیب و غریب هم طرفداران خاص خودشان را دارند. با این حال؛ کدام یک از این باورها, روش ها و محصولات واقعا برای پرپشت شدن موها مفیدند؟

 

 

خوردن بستنی واقعا باعث پرپشتی می شود؟
این روزها اخبار و مقاله های زیادی درباره روش های مراقبت و حفظ شادابی و جوانی پوست و مو منتشر می شوند که البته روی بسیاری از آنها هنوز توافق کاملی در جوامع علمی و پزشکی وجود ندارد؛ برای مثال یکی از این اخبار تاثیر مصرف بستنی روی سلامت و پرپشت شدن موهاست.
بعضی ها بر این باورند که خوردن بستنی به دلیل سرمایی که دارد باعث ایجاد شوک در ریشه موها می شود و نتیجه اینکه موها علاوه بر پرپشت شدن, رشد خوبی هم پیدا می کنند. این ادعا هنوز در مرحله آزمایشی است چون براساس تجربه های علمی قبلی سرد بودن بستنی تاثیری روی حجم موها نمی گذارد. به طور کلی پرپشتی مو به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی توان این مساله را تنها به خوردن بستنی نسبت داد. البته بستنی از شیر درست می شود و به نوعی در گروه لبنیات قرار می گیرد, در نتیجه مصرف به اندازه کلسیم و پروتئین باعث پرپشت شدن موها می شود. پژوهش ها همچنان ادامه دارند.
پروتئین معجزه می کند؟
کم پوشت بودن مو معمولا به دلیل کمبود پروتئین در بدن است. افرادی که با سوء تغذیه مواجه هستند و یا به اندازه کافی از این ماده غذایی استفاده نمی کنند موهای کم پشت تری نسبت به افرادی که از پروتئین استفاده می کنند, دارند چون سلول رشد مو وابسته به جذب پروتئین است. به گزارش بی کلک بعضی ها نیز بر این باورند که استفاده از روغن کنجد می تواند باعث پرپشتی موها شود که البته درست است چون روغن کنجد به دلیل داشتن پروتئین روی کیفیت موها تاثیر دارد.
موی سر, لوبیای سحرآمیز است؟
اگر چه بعضی از مواد غذایی روی رشد موی سر و پرپشت شدن آن تاثیر دارند ولی نباید این مساله را از یاد برد که رشد موی سر تا حدی امکان پذیر است و از استانداردی که برای آن وجود دارد, بیشتر نمی شود. موی سر در طول یک ماه تنها یک سانتی متر رشد می کند و با مصرف بیش از اندازه بعضی از مواد غذایی نمی توان رشد آن را بیشتر کرد.
روغن مار تاثیری دارد؟
باورهای نادرستی درباره استفاده از روغن های مختلف وجود دارد و بعضی از افراد تصور می کنند که با مصرف روغن هایی مانند نارگیل, زیتون, بادام و... می توان موی پرپشتی داشت؛ حتی بعضی ها دلیل پرپشت بودن موی خانم های هندی را در استفاده از روغن مار می دانند؛ درحالی که هیچ یک از این روغن ها به ریشه مو نمی رسند و در آنها ماده موثری وجود ندارد که بتواند روی رشد مو تاثیر چندانی داشته باشد. این نوع روغن ها بیشتر نقش نرم کننده و حالت دهنده را برای مو ایفا می کنند.
شامپوهای گیاهی بی تاثیرند؟
شامپوهای متنوعی که در بازار وجود دارند؛ برای مثال شامپوهای حاوی گزنه, آویشن, سیر و حنا. خیلی از شرکت های سازنده مدعی هستند شامپوها می توانند باعث پرپشت شدن موی سر و افزایش رشد آن شوند؛ در حالی که بیشتر محصولات جنبه تجاری دارند و از نظر علمی تاثیر آنها برای مو ثابت نشده است. یک سری از شامپوها هم وجود دارند که در ترکیبات آنها کافئین وجود دارد که تاثیر این نوع شامپوها هم هنوز مورد مطالعه و بررسی علمی قرار نگرفته است.

 

 

تراشیدن مو را پرپشت می کند؟
خیلی از افراد تصور می کنند تراشیدن و کوتاه کردن مداوم موی سر باعث پرپشت شدن آن می شود؛ بنابراین همیشه موهایشان را از ته می تراشند یا خیلی کوتاه نگه می دارند. ولی برخلاف تصور عمومی این باور کاملا نادرست است چون تنها اتفاقی که با تراشیدن برای موها رخ می دهد این است که درصد موهای فاز رشد نسبت به موهای در حال استراحت بیشتر می شود و در واقع تنها یک افزایش کاذب اتفاق می افتد. تعداد موی سر انسان از زمان تولد یک تعداد ثابت است و با افزایش سن تغییر چندانی نمی کند.
برای موها بخاری بخریم؟
همیشه یک تصور وجود داشته است که گرم کردن موی سر باعث افزایش خون رسانی به ریشه مو می شود, در نتیجه حجم مو و رشد آن افزایش پیدا می کند. به همین دلیل شانه های لیزری خیلی تبلیغ می شدند. این تصور به دلیل افزایش خون رسانی به ریشه مو تاحدودی درست است ولی برای رشد و افزایش حجم مو نمی توان تنها یک عامل را در نظر گرفت و عوامل دیگر هم در این مساله دخیل هستند. بررسی هایی هم برای این مساله انجام شده اند؛ در یکسری از افراد تنها قسمتی از موی سر را گرم کردند و بعد از مدتی متوجه شدند رشد و حجم مو در آن قسمت تغییری نکرده است. کارهایی مانند ماساژ دادن و یا زیاد شانه کردن موی سر هم تاثیری روی رشد و یا افزایش حجم آن ندارد.
کدام کم پشتی نیست؟
ژنتیک و وراثت در حجم مو و رشد آن حرف اول را می زند. برای اینکه فردی مطمئن شود موهای سرش به طور طبیعی کم پشت است یا پرپشت باید به متخصص پوست و مو مراجعه کند. روی سر هر فرد حدود 100 هزار فولیکول وجود دارد؛ البته اگر مو نریخته باشد و فرد به بیماری خاصی مبتلا نباشد. اگر در یک سانتی متر مربع کف سر تعداد موها بالای 120 باشد وضعیت مو خیلی خوب است. این عدد چنانچه بالای 70 باشد متوسط رو به خوب محسوب می شود و اگر تراکم مو در یک سانتی متر بین 40 تا 70 باشد کم است. در صورتی که این عدد زیر 40  باشد خیلی کم به حساب می آید. برای بررسی وضعیت مو می توان بعد از شش تا هفت سالگی به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرد و قبل از آن وضعیت مو چندان مشخص نیست. حدود 30 درصد از مراجعه های افراد به دلیل بررسی کم پشتی موی سر است که از این مقدار 60 درصد خانم ها و 40 درصد را آقایان به خود اختصاص می دهند.
بارداری روی مو تاثیری دارد؟
زمان بارداری در بدن خانم ها هورمون استروژن بالا می رود و موها پرپشت می شوند. بعد از زایمان مقدار هورمون استروژن کاهش پیدا می کند و در بعضی از خانم ها کم خونی نیز به وجود می آید. نتیجه اینکه بعد از زایمان چهار تا شش ماه کم پشتی وجود دارد. بعد از آن در بیشتر موارد مو به حالت عادی برمی گردد.
چگونه موی پرپشت داشته باشیم؟
اگر کم پشتی مو به صورت ژنتیکی از دوران کودکی در فرد وجود داشته باشد, برای آن کار چندانی نمی توان انجام داد. چنانچه حجم موی سر فرد قبلا زیاد بوده باید دلیل کم پشتی موی سر را بررسی کرد تا عوامل اصلی آن مشخص شوند. این عوامل می تواند شامل کم خونی, استرس, کم کاری تروئید, مصرف داروها, بارداری و... باشد. مصرف میوه, سبزی, پروتئین کافی و لبنیات می تواند در رشد و افزایش حجم مو تاثیر بگذارد. افرادی که رژیم های سخت و غیراصولی می گیرند, علاوه بر افتادگی پوست و چین و چروک دچار کم پشتی مو می شوند. استعمال دخانیات نیز در این مساله بی تاثیر نیست.
همشهری