نترسید, مصرف لبنیات برای همه زنان خطرناک نیست. خوردن این گروه از خوراکی ها برای زنانی که پیش از این به مشکل سرطان سینه دچار بوده اند, توصیه نمی شود.
آخرین پژوهش های انجام شده توسط متخصصان مرکز سرطان شناسی کالیفرنیای آمریکا به مدت سه یال روی 50 هزار زن مبتلا به سرطان که درمان شده بودند, نشان می داد زنان مبتلا به سرطان سینه که دوره درمان را طی کرده یا در حال طی کردن روند درمان هستند, نباید لبنیات مصرف کنند. مصرف روزانه یک عدد بستنی یا یک عدد ماست یک نفره, خطر عود مجدد بیمار را به همراه دارد. این پژوهش گران اعلام کردند مصرف لبنیات پرچرب, این خطر را تا 50 درصد افزایش می دهد.
چرا خطرناک است؟
دو دلیل عمده, لبنیات را به خوراکی خطرناک برای نجات بافته گان از سرطان سینه تبدیل می کند.
- چرب است: چربی موجود در لبنیات خطر افزایش وزن را به دنبال داشته و همین امر زمینه ساز عود مجدد بیماری است.
- هورمون دارد: لبنیات حاوی هورمون استروژن هستند. این هورمون باعث فعالیت مجدد تومورها و بازگشت مجدد بیماری می شود. استروژن هورمونی است که باید در زنان مبتلا به سرطان سینه مهار شود.
کدام ها خطرناک تر هستند؟
از بین انواع لبنیات, بعضی از آنها خطرناک تر از بقیه بوده و عوارضی – در زنانی که مبتلا به سرطان بوده و اکنون درمان شده اند – ایجاد می کنند. بستنی به ویژه انواعی که خامه دارند, پنیر, ماست و به ویژه انواع پرچرب در گروه لبنیات خطرناک برای این زنان قرار دارند.
درباره مصرف لبنیات پرچرب این نکته نیز مطرح است که استفاده دائمی از این نوع لبنیات در زنان سالم نیز زمینه ساز ابتلا به سرطان سینه است. بنابراین بهتر است انواع بدون چربی یا کم چربی مصرف شود. به این ترتیب از بین انواع لبنیات مصرف شیر و سپس ماست کم یا بدون چربی در اولویت مصرف برای زنان سالم قرار دارد.
کمبود کلسیم را جبران کنید
حذف کامل لبنیات از برنامه غذایی فرد می تواند عوارض بی شماری را به دنبال داشته باشد. یکی از مهمترین آنها تسریع روند پوکی استخوان است. بنابراین باید تحت نظر متخصص برای جلوگیری از ایجاد و تسریع روند پوکی استخوان مواد غذایی سالم حاوی کلسیم و در صورت لزوم مکمل حاوی کلسیم مصرف شود. پیاده روی زیر نور آفتاب علاوه بر کاهش وزن باعث جذب بیشتر کلسیم و جلوگیری از پوکی استخوان می شود.