خرمالو از میوه هایی است که هم در فصل بی برگ پاییز باغچه خانه را تزئین می کند و هم بشقاب میوه را...
این میوه سیب مانند که غربی آن را به نام سیب شرقی هم می شناسند, خاصیت های تغذیه ای بی شماری دارد.
-کلسیم: این میوه حاوی عنصر مورد نیاز استخوان هاست. در فصل زمستان که میزان تابش نور آفتاب کم است, می توان با مصرف مقدار مناسبی خرمالو, نیاز بدن به کلسیم را تامین و به استحکام استخوان ها کمک کرد.
-خانواده B: این میوه حاوی ویتامین های B1, B2 و B3 است. به همین دلیل خوردن آن باعث آرامش اعصاب می شود.
ویتامین C: می دانیم که این ویتامین مانع از ابتلا به سرماخوردگی می شود. علاوه براینکه در صورت ابتلا به سرماخوردگی باعث تسریع روند بهبود آن می شود. بنابراین خرمالو اسلحه ای برای دفاع در مقابل سرماخوردگی است. مصرف روزانه یک عدد خرمالوی متوسط می تواند بخشی از نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند.
-آهن: این میوه داروی افراد کم خون است. دلیل آن هم وجود آهن در خرمالو است.
-پتاسیم: افراد کم اشتها که به انواه شیوه ها برای افزایش اشتها متوسل می شوند, کافی است روزانه یک عدد خرمالو نوش جان کنند. این میوه به دلیل پتاسیمی که دارد, اشتها آور است.
-روی: افرادی که موهایشان اصطلاحا کم پشت است و یا به قدری که باید پر نیست, می توانند با خوردن خرمالو و دریافت روی (زنیک) موجود در آن, موهای سالم و پرپشتی داشته باشند.
داروی نارنجی علیه خرچنگ
این میوه نارنجی می تواند ویتامین A مورد نیاز بدن را تامین کند. بنابراین خوردن روزانه یک عدد خرمالو می تواند بخشی از نیاز بدن به این ویتامین را برآورده کند. نکته مهم این است که خرمالو حاوی ویتامین A و پیش ساز آن یعنی «بتاکاروتن» است.
این ویتامین نوعی «آنتی اکسیدان» است. بنابراین مصرف آن باعث از بین رفتن «رادیکال های آزاد», عامل ایجاد انواع سرطان ها می شود. بنابراین خرمالو دارویی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است.
از طرفی این ویتامین مانع از چسبندگی پلاکت های خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می شود. پس مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که در معرض این خطر قرار دارند, مفید است.
آیا می دانید که...
خرمالو حاوی فیبر است. همان طور که می دانیم فیبر باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود. به این ترتیب مصرف خرمالو مانع از بروز یبوست می شود. علاوه بر این فیبر موجود در خرمالو به تولید بیشتر «باکتری های طبیعی روده» کمک می کند. در اثر تخمیر فیبر خرمالو داخل روده بزرگ, «اسید بوتیریک» تولید می شود. این اسید تامین کننده انرژی مورد نیاز باکتری های طبیعی روده بزرگ است.