بی کلک

تغذیه خاص برای آرامش در دوره عادت ماهانه

سراغ «نبایدها» می رویم, اینکه چه خوراکی هایی را نباید بخوریم تا در دوره عادت ماهانه, آرامش بیشتری داشته باشیم و بتوانیم این دوره را که بی شباهت به یک دوره کوتاه مدت بیماری نیست, بهتر سپری کنیم.

نبایدهایی که نباید

-کافئینی ها: خوردن بیش از اندازه شکلات, چای پررنگ, قهوه, نوشابه حاوی کافئین و ... در دوره عادت ماهانه مناسب نیست.
کافئین روی رگ ها و در نتیجه گردش خون تاثیر منفی می گذارد. علاوه بر این باعث کاهش آستانه تحریک پذیری عصبی و تشدید تشنگی می شود.
فرایند شده ها: انواع غذاهای کنسروی, نمک سود شده و ... در هر وعده مصرف, 200 گرم نمک اضافی وارد بدن می کنند. به این ترتیب زیمنه ساز افزایش وزن و تشدید تشنگی هستند.
سرخ کردنی ها: مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده باعث تشدید ترشح هورمون «استروژن» می شود. افزایش غیرطبیعی این هورمون باعث تشدید درهای قاعدگی به دلیل تاثیر روی تخمدان ها می شود.
آبنبات های شیرین: خوردن آبنبات های ترش و شیرین مناسب است اما مصرف آبنبات هایی که به شدن شیرین هستند, باعث ایجاد نوسان شدید در میزان قند خون می شوند. از طرفی به دلیل شیرینی زیادشان تشنگی را تشدید می کنند.
ادویه ها: در دوره عادت ماهانه, معمولا کمی وضعیت روانی-عصبی افراد به هم ریخته است. بنابراین با خوردن این قبیل خوراکی ها روی اعصاب خودمان و دیگران بیش از این راه نرویم.
بهداشت در دوره عادت
در دوره عادت ماهانه به این نکته ها توجه کنید:
-انتخاب لباس: از پوشیدن لباس هاس تنگ مانند شلوار جین و جوراب شلواری به مدت طولانی پرهیز کنید.
-نظافت دائمی: لباس های زیرتان را حداقل یک روز در میان عوض کنید. هنگام خرید, لباس های زیر با جنس الیاف نخی را انتخاب کنید.
-حرارت آفتاب: لباس های زیرتان را حتما در آفتاب خشک کنید. در غیر اینصورت بعد از خشک شدن آنها را اتو کنید.
در مکان های عمومی: در استخر و حمام های عمومی, محل نشستن خود را تمیز کنید و مستقیما روی کف حمام ننشینید.
متخصصان می گویند:
آهن یکی از ضروری ترین نیازهای بدن در دوره عادت ماهانه است. برای دریافت میزان مناسب آهن لازم است تا در برنامه غذایی خود مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز بدون چربی, تخم مرغ, جگر, سبزی ها با برگ سبز تیره, نان های سبوسدار, انواع برگه ها, انجیر, توت خشک, آجیل های خام به ویژه پسته خام و کشمش را فراموش نکنید.